JihlavaDnes.cz
JihlavaDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Zpravodajství iDNES.cz - Kraj Vysočina

Z regionu

Zpravodajství iDNES.cz - Kraj Vysočina Zdroj: Zpravodajství iDNES.cz - Kraj Vysočina |

Květiny se dají i jíst. Sběrem v přírodě si ale můžete spíš uškodit, radí farmářka

14. 5. 2024 | Muškáty, begónie, chrpy, macešky nebo třeba tulipány většina lidí pěstuje hlavně pro potěchu oka. Málokdo ale ví, že květy těchto rostliny se dají i jíst, a mnohé z nich skutečně výborně chutnají. Jako třeba ty z farmy Hany Neckářové v Pelhřimově.

Světovou špičku poženou tisíce fanoušků. Nové Město vyhlíží SP horských kol

14. 5. 2024 | Svátek cyklistiky ve Vysočina Areně. Takovým označením se může pochlubit letošní třetí podnik Světového poháru horských kol (24. – 26. května), který v Novém Městě na Moravě odstartuje už za deset dní.

Na Jihlavsku spadlo malé letadlo. Pilot na místě zahynul, škoda činí dva miliony

14. 5. 2024 | V katastru obce Luka nad Jihlavou došlo v pondělí před půl čtvrtou odpoledne k pádu dvoumístného letadla. Na místě nehody byl nalezen dvaačtyřicetiletý pilot, který těžkým zraněním podlehl. Hasiči škodu odhadli na dva miliony korun.

Rozbitá silnice u Rudíkova bude bezpečnější, zmizí i dva „skokanské můstky“

14. 5. 2024 | Kraj Vysočina opravuje nejzničenější silnici regionu a současně klíčové napojení Třebíčska na dálnici. Další důležité spojnice na D1 opravy či rekonstrukce čekají v dohledné době, nebo tam už práce začaly. Generálkou nyní prochází dva a půl kilometru nerovné a rozbité vozovky z Třebíče na Velké Meziříčí v úseku mezi obchvatem silnice II/360 kolem Trnavy a jednou z odboček ze stejné silnice na Rudíkov ...

Experti začali ve středověkém stříbrném dole u Lesnova odkrývat hrdlo šachty

13. 5. 2024 | Horničtí specialisté začali s odkrýváním ústí zasypaného středověkého dolu na stříbro v lese u jihlavské části Lesnov. Důl se předloni údajně začal sesouvat. Práce na historické šachtě sv. Jiří (podle jiných zdrojů se jmenuje šachta Nejsvětější Trojice) začaly před třemi týdny.

Při preventivní akci v Třebíči lékařky odhalily deset zhoubných nádorů kůže

13. 5. 2024 | Celkem deset zhoubných nádorů kůže a dalších devět závažných problémů odhalily před pár dny lékařky třebíčské nemocnice při preventivní akci konané u příležitosti Evropského dne melanomu. Možnost nechat si zkontrolovat znaménka a vyšetřit kůži tam začátkem měsíce využilo rekordních 184 lidí.

Jeden řidič zdemoloval vchod supermarketu, druhý narazil do domu a utekl

13. 5. 2024 | Kuriózní nehoda se stala v pátek v Pelhřimově, kde řidič auta nacouval do vchodu supermarketu Penny a rozbil dveře. V sobotu pak další šofér naboural na Havlíčkobrodsku do domu. Zraněné spolujezdce nechal v autě a od nehody utekl.

Je to Ještěd Vysočiny, hovoří o Medlově majitelé. Z hotelu dělají památku

12. 5. 2024 | Hotel Medlov umístěný uprostřed Žďárských vrchů letos slaví dvě velká výročí. Jako honosné zařízení otevřel před devadesáti lety. Prvorepublikovou smetánku včetně herců Adiny Mandlové, Jana Wericha či Oldřicha Nového před půl stoletím vystřídali odboráři. Rekreační zařízení je kronikou 20. století.

Díky historikovi po letech ožijí drby a klepy o majitelích brodských vil

11. 5. 2024 | Krajskou knihovnu Vysočiny v Havlíčkově Brodě v pondělí odpoledne čeká nápor, jaký ještě nezažila. Pro velký zájem tam zopakuje přednášku o slavných brodských vilách a jejich majitelích historik Michal Kamp. Před sálem pro sto lidí můžou další stovky zůstat. Jednoduše proto, že se dovnitř nevejdou.

Hlad po bydlení chtějí ve Žďáře zahnat desítkami nových družstevních bytů

10. 5. 2024 | Převážně mladé páry, ale i senioři či lidé středního věku zamířili do žďárského Kina Vysočina na představení projektu družstevního bydlení. Téměř plný sál s kapacitou 250 míst i množství dotazů byly dokladem toho, že nedostatek bytů je ve městě aktuální téma. Ve Žďáře by mělo přibýt až 140 družstevních bytů.

O víkendu se uzavře Jihlavský tunel, tisíce aut budou muset skrz město

10. 5. 2024 | Dopravní potíže, komplikovanější průjezd městem a nárazově tvorba kolon. S tím vším musí o víkendu počítat řidiči v Jihlavě. Na obchvatu města se kvůli údržbě uzavře Jihlavský tunel. Veškerá doprava místo vytížené silnice 38 bude proudit ulicemi Jihlavy.

Na dvě seniorky spadla zeď zámeckého parku v Pacově, jednu vážně zranila

9. 5. 2024 | Ke zranění dvou seniorek došlo ve středu o státním svátku v Pacově na Pelhřimovsku. Na dvě ženy sedící na lavičce se zřítila část zdi zámeckého parku. Jednu z nich padající kameny poranily vážně. Proč ke zřícení zdi došlo, vyšetřují policisté.

Policie obvinila řidiče, který na Třebíčsku srazil ženu s vnučkami. Hrozí mu 6 let

9. 5. 2024 | Policisté obvinili řidiče, který před týdnem způsobil tragickou nehodu v Čáslavicích na Třebíčsku, z usmrcení z nedbalosti. Hrozit mu může až šest let vězení. Při nehodě autem srazil babičku se dvěma vnučkami. Starší žena zemřela na místě, teprve tříletá dívenka o pár dnů později v nemocnici.

Gymnazisté se Sázavskými Hrady uspěli i v soutěži pořádané ministerstvem

9. 5. 2024 | Studenti žďárského gymnázia uspěli se svým návrhem na využití parku na sídlišti Libušín nejen u místní radnice. Jejich plán na obnovu plochy u Sázavy uspěl i v soutěži Navrhni projekt, kterou pořádá ministerstvo pro místní rozvoj. V ní musí středoškoláci vymyslet záměr a sepsat žádost o dotaci.

Bývalá Hitlerova škola stojí v Jihlavě už 80 let. Nyní ji využívá policie

8. 5. 2024 | Na jaře uplynulo 80 let od slavnostního otevření jediné školy Adolfa Hitlera na území Čech a Moravy v tehdejším protektorátu. Dodnes je opředena mýty a legendami. V jihlavském Hrádku měla vyrůstat elita německého národa. V současné době je objekt ve správě Útvaru policejního vzdělávání a služební přípravy.

Fotbalistky Slavie opět ovládly po české lize i pohárovou soutěž

8. 5. 2024 | Slávistky zkompletovaly čtyři dny po zisku ligového titulu fotbalový double. Stejně jako v sobotu jejich současnou suverenitu nedokázalo ani ve finále pohárové soutěže narušit Slovácko, pražský tým trenéra Karla Pitáka zvítězil ve Velkém Meziříčí po bezbrankovém poločase 2:0.

Základní umělecké školy pod náporem dětí, láká je výtvarný obor i klavír

8. 5. 2024 | „Že nám dítě začne brečet, bývá výjimečné,“ usmívá se ředitelka žďárské základní umělecké školy Dana Foralová. Dětem, které se chtějí věnovat tanci či hře na hudební nástroje, právě začíná období talentových zkoušek. Základní umělecké školy na Vysočině očekávají nápor. Nejžádanější každoročně bývá hra na klavír.

Nové žďárské lávky testují první chodci i cyklisté. Tentokrát už oficiálně

7. 5. 2024 | Obyvatelé Žďáru už mohou využívat nové lávky nad rameny řeky Sázavy pod Bránským rybníkem. Obě byly oficiálně otevřeny. Stalo se tak ovšem se zpožděním. Nejprve jedna při přepravě spadla z transportu na D1 a rozbila se. K dalším zdržením došlo při stavbě. Lidé si ještě zapáskované lávky na jaře dokonce otevřeli sami.

Obyvatelé Jihlavy jsou v šoku, daň z nemovitosti vzrostla na trojnásobek

7. 5. 2024 | Zatímco před rokem pracující důchodkyně za panelový byt 3+1 v osobním vlastnictví v Jihlavě platila daň z nemovitosti 792 korun, letos jí přišla složenka na 2 079 korun. Skokové navýšení poplatku téměř na trojnásobek obyvatele města zaskočilo. A to až tak, že opozice začala volat po snížení daně.

Ne Veselá, to je naše Ledeč. Obyvatele potěšila třetí řada Odznaku Vysočina

7. 5. 2024 | Příroda kolem řeky Sázavy se stává stálicí na poli televizní kriminalistiky. Herci Monika Hilmerová, Martin Hofmann, Michal Suchánek či Patrik Děrgel tam natočili již třetí osmidílnou řadu seriálu Odznak Vysočina. Dějištěm byla opět Ledeč nad Sázavou a její okolí. V seriálu město nese název Veselá.



Zpravodajství JihlavaDnes.cz

Celní správa: Celorepublikový podíl nelegálního hazardu na trhu je do pěti procent

V průběhu dubna 2024 proběhla na území Jihomoravského a Moravskoslezského kraje rozsáhlá kontrolní akce nazvaná "KOHOUT". Tato akce byla zaměřena na výkon dozoru v oblasti nelegálního provozování hazardních her. Díky společným silám regionálních ...

Mladík usedl za volant pod vlivem alkoholu a drog

ŽĎÁRSKO - Ve čtvrtek 9. května po desáté hodině večer zastavili policisté ve Žďáru nad Sázavou osobní vozidlo Ford, které jelo po ulici Hraškova, a pr ...

Při pádu zdi v zámeckém parku v Pacově došlo ke zranění dvou seniorek

PELHŘIMOVSKO - Ve středu 8. května po druhé hodině odpoledne přijali policisté na integrovaném operačním středisku oznámení o pádu zdi v zámeckém park ...

Kraj Vysočina podpoří výkup cenných mokřadů Na Skřivánku

Severozápadně od Jihlavy se nachází bývalá zemědělská usedlost Na Skřivánku. Na podmáčených a rašelinných loukách v jejím okolí roste řada zvláště chr ...

Jihlavský tunel uzavře o víkendu pravidelná revize a údržba

O nadcházejícím víkendu 11. a 12. května 2024 bude pro veškerou dopravu na přibližně 30 hodin uzavřen Jihlavský tunel na silnici I/38. Důvodem je jeho ...



Středa 15.5.2024
Kraj Vysočina
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes