JihlavaDnes.cz
JihlavaDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Jihlavský deník - zprávy

Z regionu

Jihlavský deník - zprávy Zdroj: Jihlavský deník - zprávy |

Stříbrný dům byl v hrozném stavu, nyní je chloubou Jihlavy. Podívejte se dovnitř

15. 5. 2024 | /VIDEO/ Nejkrásnější budova ve městě je nyní zřejmě Stříbrný dům, který byl po necelých třech letech oprav ve středu 15. května slavnostně otevřený. Deník provedl historik architektury Jiří Neubert.

Brněnský most u zoologické zahrady v Jihlavě se zavře pro pěší i řidiče

15. 5. 2024 | Rekonstrukce starého Brněnského mostu bude trvat pět měsíců a vyjde na 33,3 milionu korun. Kromě toho, že tudy až do poloviny října neprojedou auta, nebudou mít na most přístup ani chodci.

Výstraha pro Vysočinu: meteorologové varují před silným větrem

15. 5. 2024 | Před silným větrem na Vysočině varují meteorologové. Foukat by měl v regionu ve čtvrtek.

Úspěšní žáci na Vysočině. Na střední školu se v 1. kole dostalo 97 % deváťáků

15. 5. 2024 | V prvním kole přijímacího řízení uspělo na Vysočině přes 97 % uchazečů, kteří se hlásili na střední školy z devátých ročníků základních škol. Žáci z Vysočiny měli z celé republiky nejvyšší úspěšnost. Většina uchazečů byla přijata na obor, o který měla největší zájem.

Špičkové vybavení. Nemocnice Jihlava pořídí magnetickou rezonanci i CT

15. 5. 2024 | Nejmodernější diagnostické přístroje nejen pro onkologické pacienty přibudou v jihlavské nemocnici. Půjde o magnetickou rezonanci a novinkou bude i dual CT. Přístroje vyjdou na téměř 179 milionů korun.

VIDEO: Střelba v Cityparku. Útočník držel rukojmí, raněné ošetřovali na ulici

15. 5. 2024 | O půlnoci z úterý na středu je u obchodního centra Citypark v Jihlavě pověstný klid před bouří. Vzápětí před hlavním vchodem zastaví auto, ze kterého vystoupí muž s dlouhou zbraní. Vbíhá dovnitř a chodbami se rozléhají výstřely.

U Rozseče hořel kravín. Při požáru uhynulo devět telat

14. 5. 2024 | Požár kravína zaměstnal v úterý v obci Rozseč na Jihlavsku hasiče. Kvůli ohni uhynulo devět telat. Kravín začal hořet okolo třetí hodiny odpoledne.

Aktivní střelec v Cityparku: taktické cvičení vyzkouší spolupráci záchranářů

14. 5. 2024 | Pořádně živo bude v noci z úterý na středu v jihlavském Cityparku a okolí. Aktivní útočník prověří připravenost záchranných složek na extrémní situace.

Nové místo na odpočinek v centru Jihlavy. Přibyly další lavičky do pokojíčku

14. 5. 2024 | V pokojíčku před jihlavským magistrátem přibyly lavičky. Lidé je mohou na Masarykově náměstí využít i při čekání na městskou hromadnou dopravu nebo si sem mohou sednout a slízat třeba zmrzlinu.

Festival dokumentárních filmů v Jihlavě naráží na limity. Proto potrvá deset dní

13. 5. 2024 | Deset dní bude letos trvat osmadvacátý ročník Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava. Pro diváky bude tato změna znamenat více repríz jednotlivých filmů, lepší komfort. Jednoduše řečeno, dostane se tak na každého.

Daň z nemovitosti v Jihlavě. Lidé se bouří, město se hájí zlevňováním

13. 5. 2024 | Jihlavanům chodí složenky s nově vyčíslenou daní z nemovitostí a bouří se. Navýšení je často ve stovkách procent, a to se jim pochopitelně nelíbí. Město kontruje, že se snaží život lidem ve městě naopak zlevnit.

Stříbrný dům bude novou perlou jihlavského náměstí. Brzy se otevře

13. 5. 2024 | Dlouhé opravy historicky cenného domu na adrese Masarykovo náměstí 21 končí. V pátek 17. května jihlavský skvost otevře své brány veřejnosti. Slavnosti budou trvat celý víkend.

Modré zóny v Jihlavě. Vrátí se placení parkovného přes SMS, bude jednodušší

12. 5. 2024 | Přestože stále více lidí parkujících v modrých zónách v Jihlavě k placení používá aplikaci ve svém telefonu, i tak se chystá návrat placení přes SMS. Radnice chce systém spustit od prvního září.

Unikátní podívaná. Polární záře nad Vysočinou. Viděli jste ji také? Pochlubte se

11. 5. 2024 | Výjimečný úkaz mohli večer a v noci z pátku na sobotu sledovat lidé na Vysočině. Při návratech domů někteří zahlédli polární záři náhodou, jiní číhali připravení s fotoaparáty a čekali na barevné divadlo na obloze. Podle odborníků zasáhla Zemi v pátek geomagnetická bouře nejvyššího stupně. Stalo se tak poprvé od roku 2003. Polární záře má být viditelná znovu ze soboty na neděli.

Neviditelná mláďata v jihlavské zoo. Malí plameňáci si hrají na schovávanou

10. 5. 2024 | Jihlavská zoologická zahrada hlásí další přírůstky. Jsou to čerstvě vylíhlí plameňáci, kteří se ale nechtějí moc ukazovat. Podívejte se na video, které natočili v zoo.

Den otevřených mlýnů: o víkendu můžete navštívit mlýny v Dubenkách a v Rohozné

10. 5. 2024 | Chadimův mlýn v Horních Dubenkách a Bezděkovský mlýn v Rohozné můžete navštívit už v sobotu 11. května, kdy se poprvé koná Den otevřených mlýnů.

VIDEO: Sjezd z dálnice u Jihlavy je zavřený, začala stavba kruhového objezdu

10. 5. 2024 | Řidiči, kteří jedou po dálnici D1 od Brna na Prahu nemohou od pátečního rána sjíždět u Jihlavy. Začala tam totiž stavba kruhového objezdu, který výrazně zvýší bezpečnost na tamní křižovatce.

Komfortní cestování jihlavskou MHD: příští rok přijede dvanáct nových trolejbusů

10. 5. 2024 | Jihlavský dopravní podnik jde s dobou. Příští rok chce pořídit tucet nových trolejbusů, které vyjdou na téměř 160 milionů.

O zastávce MHD u zoo v Jihlavě se mluví roky. Lidé se dočkají možná už letos

10. 5. 2024 | Parkoviště u zoologické zahrady už nyní o slunečných víkendech a pak celé letní prázdniny praská ve švech. Situaci by mohlo pomoci vybudování zastávky MHD, která bude co nejblíže k hlavnímu vchodu do zoo. Veřejnost se možná dočká ještě letos.

U Jihlavy vznikne nová cyklostezka. Povede od Pávova do Stříteže

9. 5. 2024 | V Jihlavě začali dělníci budovat novou cyklostezku, která propojí Pávov a Střítež. Trasa má cyklistům usnadnit cestu za prací do průmyslových zón i zvýšit bezpečnost. Cyklostezka bude dlouhá přes kilometr a vyjde na zhruba padesát milionů korun. Cesta mezi Pávovem a Stříteží by měla být do června příštího roku.



Zpravodajství JihlavaDnes.cz

VZP: Dobrou zprávou z oblasti prevence je rostoucí účast na screeningových programech

Klíčovou roli v úspěšnosti léčby onkologických onemocnění hraje včasný záchyt nemoci. Dobrou zprávou proto je rostoucí počet návštěvníků u všech třech dlouhodobých screeningových onkologických programů. Jejich cílem je odhalit nemoc v raných ...

Celní správa: Celorepublikový podíl nelegálního hazardu na trhu je do pěti procent

V průběhu dubna 2024 proběhla na území Jihomoravského a Moravskoslezského kraje rozsáhlá kontrolní akce nazvaná "KOHOUT". Tato akce byla zaměřena na v ...

Mladík usedl za volant pod vlivem alkoholu a drog

ŽĎÁRSKO - Ve čtvrtek 9. května po desáté hodině večer zastavili policisté ve Žďáru nad Sázavou osobní vozidlo Ford, které jelo po ulici Hraškova, a pr ...

Při pádu zdi v zámeckém parku v Pacově došlo ke zranění dvou seniorek

PELHŘIMOVSKO - Ve středu 8. května po druhé hodině odpoledne přijali policisté na integrovaném operačním středisku oznámení o pádu zdi v zámeckém park ...

Kraj Vysočina podpoří výkup cenných mokřadů Na Skřivánku

Severozápadně od Jihlavy se nachází bývalá zemědělská usedlost Na Skřivánku. Na podmáčených a rašelinných loukách v jejím okolí roste řada zvláště chr ...



Čtvrtek 16.5.2024
Kraj Vysočina
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes